icon

Store vægure i massivt egetræ

En af de tydelige trends, der har vundet frem de senere år, er at man har store, minimalistiske ting hængende på væggen i sin bolig - og det må gerne være af et naturmateriale som fx træ.

Moden skifter med tiden, og engang var der fyldt med små nipsgenstande over det hele - modsat i dag, hvor vi gerne vil have mere ro og enkelhed i indretningen, hvilket man fx kan få med store vægure i træ.

Hvor stor er stor?

Større er ikke altid bedre. Der findes store vægure i helt op til 40-50 centimeter i diameter. Det kræver dog også sin væg at have sådan et ur hængende, da den er nødt til at have noget luft for at design og udtryk kommer til sin ret.

Samtidig er et så stort et ur også rimelig tungt, hvis det skal være i massivt træ. Derfor ser man ofte så store ure være i en tynd (og billigere) finér eller i kunstige materialer (plastik, metal osv).

Jeg har valgt at designe mine vægure her på PureTime, så de er 28 centimeter i diameter (og 2 cm i tykkelse).

For mig er det en rigtig fin størrelse, da det stadig fylder noget på en væg (også en stor væg) - men samtidig er det ikke for bastant.

Stort vægur i træ - Samedi

Store vægure til hylde og væg

En anden fordel ved at holde størrelsen på 28 centimeter i diameter er, at uret lettere kan flyttes med.

Det vejer stadig omkring 850 g - men med 28 centimeter vil det passe ind på flere vægge og hylder i boligen ift. en størrelse på fx 40 eller 50 cm.

Det glemmer man ofte, når man forelsker sig i noget indretning: at man senere rykker rundt og vil have ting op at hænge og stå andre steder.

Hvordan monterer jeg et vægur?

Hvis du vælger at stille det på en hylde eller et bord, så giver det selvfølgelig sig selv :)

Men vælger du at hænge det op på væggen, så skal du sikre dig, at du bruger en ordentlig metode ift. typen af væg.

Typisk har vi jo vægge i enten gips eller slags beton eller mursten i dag - og her skal der en god rawlplug til - og en skrue i passende længde og størrelse.

Mange tænker ikke over skruens hoved samt hvor langt den skal skrues ind. Den skal stikke nogle millimeter ud, så uret kan hægtes ordentligt fast - og hoved må ikke være større end det hul, det skal passe i.

Vægure fra PureTime kommer med en forskåret indsats, rawlplug og skrue, der matcher hinanden og er i ordentlig kvalitet (og der er faktisk kæmpe forskel på kvaliteten af rawlplugs!).

Stort vægur - Mathis med sort viser
På billedet: Mathis med sort viser

Ophængning uden at bore

Du har på PureTime også muligheden for at købe et såkaldt klæbesøm fra TESA, når du køber dit vægur.

Klæbesømmet er godkendt til at bære op til 2 kg (et vægur fra PureTime vejer ca. 860 gram). Det er ret smart: Du monterer en dobbeltklæbende tape på væggen, sætter en ‘krog/søm’ på tapen (medfølger), og så hænger du uret op - helt uden at bore.

Når det skal fjernes igen, kan man gøre det uden at skade malingen (medmindre du selvfølgelig har mørt, gammelt tapet, der allerede har udtjent sin værnepligt).

Køb vægur online med fri fragt

Når du handler dit store vægur hos PureTime, så får du både fri fragt samt hele 90 dages returret - hvilket også er smart, hvis uret er til en gave.

Uret sendes indenfor 1-3 dage, da alle ure på lager samles, pakkes og testes hos mig inden de bliver sendt.

Samtidig får du en kundeoplevelse udover det sædvanlige. Det lyder som en kliché, men prøv selv - du bliver overrasket :)


Ældre opslag Nyere opslag