icon

Genbrug af emballage

Emballage med tanke på miljøet

En af de ting, jeg efterhånden har gjort længe er at benytte genbrugspapkasser, når jeg sender varer ud.

Alt for mange papkasser bliver bare smidt ud efter at være brugt en enkelt gang - det er synd, for de kan sagtens genbruges flere gange - både til gavn for miljøet og for din og min pengepung.

Du tænker måske, at en papkasse ikke kan koste ret meget, men de løber hurtigt op i 4-5 kroner pr. kasse, når man er en lille shop som min, der ikke har mulighed for at købe hundredvis af kasser pr. gang.

Derfor har jeg lavet en aftale med en lokal (fysisk) butik, hvor jeg må stå på hovedet i deres papcontainer, når jeg har brug for det.

Her finder jeg rigtig mange papkasser, som intet fejler - og som er fine at sende varer i.

Genbrug af emballage

Genbrug af kassefyld

Samtidig genbruger jeg også kassefyld og øvrig emballage, når jeg modtager varer fra min snedker og i de private pakker, jeg modtager, ligesom jeg har venner og bekendte, der ivrigt samler både kasser og emballagefyld ind.

Derfor kan det være, at din bestilling kommer i en papkasse med logo, tape, labelrester eller andet, men der er altså en god grund.

Ved at holde omkostningen til emballage nede, kan jeg også sørge for at holde min fragtpris nede i en tid, hvor alt ellers stiger i pris.

Udskiftning af plastikemballage

Nogle varer egner sig ikke til at blive pakket i en papkasse - fx Strangways svævehylderne, som kræver specialindpakning, ligesom nogle varer fylder så lidt, at det vil være frås at sende dem i en stor papkasse.

Disse varer sender jeg så vidt muligt i andre typer emballage, der er så miljøvenlige som muligt.

Jeg bruger bl.a. boblekuverter fremstillet af kvikgræs og produceret på en klimaneutral fabrik - og i langt det meste af min emballage har jeg skiftet fx bobleplast ud med bølgepap og cellofanposer ud med papirsposer af genbrugspapir.

I enkelte tilfælde har jeg ikke fundet en fuldgod erstatning for en plastikpose, da jeg også vil have, at din bestilling kommer frem i god behold - men jeg leder hele tiden efter nye måder at skifte til mere miljørigtige emballagetyper på.