icon

Trædesign - skab nyt liv i hjemmet

Det er blevet stadig mere og mere populært med trædesign i boligen i de seneste år.

Design i træ var et stort hit tilbage midten af 1900-tallet, og efter en periode med forskellige andre materialer, så er indretning med træ virkelig blevet in igen.

Der kan være mange årsager til opblomstringen, men hvis du spørger mig, så handler det især om følgende ting:

  • Træ giver varme
  • Træ giver ro
  • Træ tilføjer noget naturligt
  • Træ er unikt
  • Træ er noget ægte

Indretning med træ

Når man indretter med træ, får man et udtryk, der på samme tidspunkt er både retro og moderne.

Har du fx overvejet at behandle de gamle trælofter og få dem til at fremstå friske og naturlige i stedet for blot at male over med en hvid vægmaling?

Eller har du overvejet at kombinere de normalt så rene og kliniske flader i et køkken med et groft plankebord i egetræ og et tilhørende vægur i træ?

Noget, der også vinder popularitet er små vægge bestående af smalle planker - bagbeklædt med støjdæmpende stofduge.

Det giver både et unikt look og har en praktisk funktion i de fleste køkken-alrum.

Vægure i træ

På billedet: Vesper med sorte visere

Trædesign behøver ikke være dyrt

Det behøver ikke koste en formue, hvis du ønsker at købe lækre ting i træ til din bolig. 

Måske har du set de fine toiletskilte i træ, jeg sælger - som også kan bruges på fx døren til børneværelset?

Der findes flere spændende designere i Danmark, der laver fine ting i trædesign, fx dot aarhus, der skaber enkle ting, der både er smukke at se på, til at betale og som samtidig er brugbare i hverdagen.

Det kan også være, du er mere til den traditionelle Kaj Bojesen-stil, som også er blevet rigtig populær - eller måske de fine figurer fra Spring Copenhagen?

Ure til væggen i massivt egetræ

Du har selvfølgelig også mulighed for at supplere indretningen med et af PureTimes vægure i træ.

Jeg har selv designet dem, og urskiverne er fremstillet i EU. De øvrige dele er tyske, og jeg samler og tester selv uret, inden jeg sender det afsted.

Du finder både lyse og mørke varianter, så du har mulighed for at vælge det helt moderne, lyse look, der kan lyse enhver væg eller hylde op - eller det vintage-inspirerede mørke look, der har en helt unik lounge-stemning over sig.

Trædesign - skab liv i hjemmet

 

Fra ide til færdigt produkt

Når man arbejder med trædesign, handler det om kunne visualisere, hvordan det færdige produkt vil se ud.

I mit tilfælde er det vægure i massivt træ - men det er ikke bare en rund skive og et par visere.

Jovist - at du selv kan vælge dine egne visere er selvfølgelig et vigtigt element, men der hvor jeg bruger rigtig meget tid er at skabe selve urskiven.

Den skal både være harmonisk og unik på samme tid. 

Den minimalistiske designretning er som skabt til produkter i træ, men først når jeg ser prototyperne, kan jeg se, om jeg har ramt plet med dybden i udskæringerne, skyggerne fra graveringerne og ikke mindst sammensætningen af lyst og mørkt træ, som virkelig er noget, der adskiller PureTimes ure fra alle andre vægure i massivt træ på markedet.

Udover selve designet er det også vigtigt, at uret føles rart. De glatslebne overflader skal være perfekte, og duften af træ er også en vigtig ‘ingrediens’ i totaloplevelsen af et ur til væggen i høj kvalitet, som jeg går efter.

Heldigvis har jeg en god snedker til at skære urene, og han er rigtig god at sparre med, så de dårlige ideer forkastes og de gode idéer føres ud i livet.

Vil du være med til at designe et ur?

Ja, du læste rigtigt. Jeg vil rigtig gerne høre din mening, når jeg har nye designs klar, og måske har du en helt unik idé til det næste vægur, jeg skal have lavet?

Uanset hvad, så tilmelde dig nyhedsbrevet, så er du sikker på at være blandt de første, der får mulighed for at være med i udviklingen af nye vægure i lækkert, massivt egetræ.


Ældre opslag Nyere opslag