icon

Vægure med tal - en tidsløs klassiker

Når man skal anskaffe sig et vægur, så er der rigtig mange muligheder. En af klassikerne er at gå efter et vægur med tal.

Vægure med tal har den store fordel, at de ofte er meget let at aflæse tiden på. Der er selvfølgelig stor forskel på, hvordan tallene er skrevet, men som udgangspunkt er et vægur med tal et 'praktisk ur', hvor du let kan se, hvad tiden er.

Dansk designede vægure med tal

I bund og grund kan du gå to veje, når du skal vælge et vægur med tal:

  • Finde et ur, der klart og tydeligt viser tallene, er billigt og fungerer i praksis
  • Finde et ur, der klart og tydeligt viser tallene, men som bliver til en del af din indretning

Det er ingen hemmelighed, at jeg anbefaler punkt nummer to :)

På PureTime finder du nemlig vægure med tal, hvor du både får et ur, der er let at afkode - men som også giver dig et varmt og naturligt, organisk udtryk i din indretning.

Jeg har brugt meget tid på at designe og forfine vægurene, så de både ser godt ud, føles og dufter som et ægte træprodukt (for det er jo det, de er).

På billedet: Mathis - vægur med tal

Hvilke type tal findes der på vægure med tal?

Helt overordnet set skelner man mellem to typer af tal eller skrifttypesnit:

  • Serif - som er tal og skrift, hvor der er små 'fødder' - typisk nederst - som flugter med linjen, de står på
  • Sans serif - som er tal og skrift, som står mere enkelt uden 'fødder' eller andre streger til at forbinde bogstaverne

Traditionelt set har man benyttet serif-skrift, fordi det giver en umiddelbar letlæselighed, når man ser det på et stykke printet papir, da bogstaverne hænger lidt sammen. Ulempen er, at det bliver sværere at læse, jo mindre det bliver.

Omvendt har man i nyere tid og primært på skærme (fx internetsider som denne) brugt skrifttyper uden 'fødder' fordi de ser mere enkle og lette ud på en skærm - og fordi der sjældent (i modsætning til fx en avis) er lange sektioner udelukkende med tekst.

Sans serif - serif

Moderne eller klassiske tal

Udover selv typen af tal, så findes der selvfølgelig også selve stilen - altså hvilket udtryk, tallene har.

De vægure, jeg har designet har et udtryk, som jeg selv vil kalde moderne, simpelt og med lidt 'swung'.

Jeg har valgt at udforme nogle tal, der er tydelige at aflæse, men som ikke er stringente og lige som du fx finder med klassiske skrifttyper som den, du læser her eller dem, du typisk ser i Word-dokumenter mv.

Omvendt har jeg heller ikke valgt at gå med de helt ‘skøre’ varianter som den engang så populære Comic Sans eller andre typer, der er meget uformelle.

Jeg har forsøgt at skabe et moderne ur med tal, der har nogle fine rundinger og som lige giver lidt mere liv i urskiven end hvis det bare havde været en helt standardiseret skrift.

På billedet: Mathis - vægur med tal

Hvad nu hvis væguret ikke lige er min stil?

Hvis du køber et vægur hos mig, så har du 90 dages returret. Det giver jeg for at sikre, at du i ro og mag kan finde ud af, om væguret lever op til dine forventninger.

Ofte er det først, når man har en vare i hånden, at man rigtig får den fulde oplevelse, og sådan er det ofte også med mine vægure.

Samtidig kan jeg ikke rigtig vise ‘duften’ af træ i webshoppen :)

De 90 dages returret er også gode at have, hvis du fx køber væguret som gave.

Jeg har solgt flere hundrede vægure, og ærligt talt: Ikke en eneste har fortrudt deres køb endnu, så jeg sikker på, at du heller ikke bliver skuffet :)

Har du yderligere spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til tal, vægure, skrifttyper eller træ, så send mig endelig en mail på info@puretime.dk - jeg svarer altid indenfor få timer.


Ældre opslag Nyere opslag