icon

Find det rigtige vægur

Fokus på dine vægge

Væguret er et naturligt fokuspunkt. Derfor kan du også med fordel være bevidst om dette fokus i indretningen af dit hjem. Du kan finde ure til væggene i alverdens materialer og stilarter. Husk blot, at det er noget du vil kigge på dagligt. Vælg derfor et eller flere ure til væggene i dit hjem i en stil, der passer til din indretning og foretrukne stil.

Er du på udkig efter et vægur i god kvalitet, så er du på rette sted. Her hos puretime.dk finder du blandt andet et udvalg af vægure i massivt træ i klassisk, tidløs designstil. Et lækkert indslag i indretningen, som kan pryde dine vægge med et praktisk designelement, så du nemt kan se, hvad klokken er.

Du kan også sagtens finde vægure i andre materialer - fx plastik - og til en anden pris, men hvis du vil have noget, der er helt unikt, hvor to vægure ikke er ens og hvor du ved, at det er fremstillet i Europa og i en gedigen kvalitet, så er et vægur fra PureTime et godt valg.

 

Vægur Vesper

Foto: Vesper vægur

Vægure i dansk design

Der er ikke så mange dansk designede vægure på markedet. Du kan finde nogle fra et af de større (og dyrere) designhuse og nogen i en tynd finér, men ellers er der ikke mange ‘danske’ muligheder for at købe et vægur.

Hos Puretime finder du kvalitetsvægure i træ, der appellerer både til den kvalitetsbevidste design-entusiast og til de mennesker der ganske enkelt foretrækker produkter fremstillet med udgangspunkt i naturmaterialer. Vælger du et af mine vægure, så får du et lydsvagt vægur i massivt træ i et lækkert design fra en dansk virksomhed, hvor kundetilfredsheden er helt i top - tjek selv på Trustpilot (https://dk.trustpilot.com/review/puretime.dk).

Alle mine vægure er fremstillet i massivt egetræ, typisk fra Letland og Litauen, hvor urene fremstilles. Designet er dansk og urene samles, kvalitetstjekkes og testes hos puretime.dk i Danmark. Samarbejdet med snedkeren, der fremstiller urskiverne, er tæt. Jeg har løbende arbejdet på at udvide sortimentet på puretime.dk og har en tæt dialog med min snedker i det daglige.

Få et elegant vægur i massivt træ

Et vægur i træ giver et element af varme og naturlighed i din indretning. Når du prioriterer massivt træ, så tilføjer du et strejf af soliditet og ægthed. Det naturlige materiale i samspil med en praktisk funktion er en vinderkombination.

Vælger du et vægur fra Puretime får du dansk design, når det er bedst. Kvalitet i alle detaljer. Du får en urskive i massivt egetræ, urværk fra tyske Junghans og dit nye vægur er samlet i hånden og testet, før det sendes til dig. Der er kælet for detaljerne og du kan selv vælge din designkombination: 

  • Hvilket design skal urskiven have? Tal eller markeringer? Farve?
  • Hvilken farve foretrækker du på viserne?

Urværket er kvalitet fra Junghans. Viserne, som også er tyske, er i aluminium og enten sorte, sølvfarvede eller guldfarvede.

Igen kan du sagtens finde billigere ure i træ, men så er det typisk masseproduceret i Kina og/eller i en billigere type finér. Man får som regel, hvad man betaler for.

 

Mathis - vægur

Foto: Mathis vægur

Dansk designede ure til vægge

Et vægur fra puretime.dk er designet i Danmark af ejeren af PureTime, Kenneth. Jeg har interesseret mig for design og æstetik i mange år og foretrækker det enkle, strømlinede og evigtgyldige i den danske designtradition, som også levner plads til fokus på funktionalitet.

Jeg står selv for det endelige kvalitetstjek af urskiverne, samling af urene med urværk og de visere, du har valgt, og forsendelsen af urene direkte til dig.

Moderne vægure opkaldt efter James Bond

Vægurene i PureTimes kollektion er opkaldt efter karakterer i James Bond-universet. Jeg holder meget af universet omkring Bond, og der er mange gode karakterfulde navne, så hvorfor ikke lade sig inspirere til navngivningen af vægure.

Det må jo godt lyde lidt lækkert samtidig med, at der ren faktisk er en tanke bag, ikke? :) 

Derfor finder du blandt mine vægure blandt andet:

  • Vesper, et vægur i lyst egetræ med mørke udskæringer
  • Mathis, vægur i lyst egetræ med lidt ‘groovy’ tal
  • og Orso, vægur i lyst egetræ med stilrene tal

blandt vægurenes navne.

Vægure i høj kvalitet

Er du på udkig efter et kvalitetsur til at pryde væggen, så kan du i hvert fald finde det hos puretime.dk. Jeg prioriterer kvalitet i alle elementer af uret: urskive, urværk, visere og det samlede udtryk.

Med urkollektionen her på puretime.dk mener jeg, at du som kunde får høj kvalitet og god værdi for pengene.

For mig er det vigtigt, at levere et ordentligt stykke håndværk, og sådan har min snedker det heldigvis også. Vi masseproducerer ikke, da vi begge er ret små virksomheder - til gengæld går vi op i det med liv og sjæl.

Det tvivler jeg på, de store, masseproducerende fabrikker gør :)

Hver urskive er unik

Massivt træ et naturprodukt. Hvert vægur fremstilles af flere sammensatte egetræsbjælker. Der vil derfor være små farve- og strukturforskelle på den enkelte urskive. Det bidrager til det samlede udtryk i det massive egetræ, som jeg har valgt skal være i fokus i PureTimes kollektion af vægure.

Du får et unikt ur til væggen med små særpræg, som forærer en række naturlige karakteristika for netop din urskive og dit vægur.

Nogle er lyse, andre er mørke - nogle har lækre marvstråler, andre er ensartede, nogle har store årer osv. Det er det lækre ved det unikke.

Urskive i massivt egetræ

Når du vælger et vægur fra puretime.dk, så får du en urskive i massivt træ – uanset hvilket vægur, du vælger. Det er massivt egetræ fra Letland og Litauen, hvor urskiverne også fremstilles på et lille værksted. Det er altså samme træsort hele vejen igennem urskiven. I PureTimes tilfælde eg.

Fordelene ved at vælge massivt træ er, at der nemt kan laves udskæringer i træet. Og udskæringerne bliver flotte og præcise. Vælger man at lave urskiven i finér er det sværere at få samme flotte udskæringer af tal/markeringer. Derfor er finérure typisk lavet med malede tal/markeringer i stedet.

Læs mere om forskellen på finér og massivt træ

Orso - vægur i træ

Foto: Orso vægur

Håndværk og kvalitetstjek af uret

Halvdelen af arbejdet med hver urskive foregår maskinelt med en CNC-fræser. Med fræseren skæres et mønster ud i det massive træ. Den anden halvdel af arbejdet er håndarbejde. Hver enkelt urskive slibes, males, pudses, vokses og poleres. Før urskiverne sendes til Danmark foregår der et kvalitetstjek. Desuden foretager jeg et tjek, når hvert enkelt vægur samles og kvalitetstjekkes, før det sendes til dig som modtager uret fra puretime.dk.

Det lyder måske som noget salgsgas, men for mig er det rent faktisk vigtigt, at det jeg sender ud er i ordentlig kvalitet - og at jeg selv kan stå inde for varen.

Det er igen her, det typisk adskiller sig, hvis du handler hos en lille webshop kontra hos en stor webshop eller forretning.

Bemærk, at hvert ur fremstilles af flere sammensatte træbjælker, og der kan være farve- og strukturforskelle (årerne i træet, marvstråler med mere) i hver enkelt urskive. Det er naturligt og gør hver eneste urskive til noget helt unikt. Har du specielle ønsker til udseendet, så noter det gerne i kommentarfeltet, når du laver din bestilling af vægur online. Så vil jeg gøre mit yderste for at imødekomme specialønsker ud fra det muliges kunst.

Når udskæringerne er lavet, behandles urskiven med voks. Foretrækker du en anden farve end den naturlige egetræsfarve, så får væguret først en behandling med farvet voks. 

Den sidste finish på urskiven er en klar voks, som bidrager til at sikre urskiven mod fugtpåvirkning. Massivt træ tåler ikke et fugtigt miljø ret godt. Voksen er med til at sikre en lang holdbarhed og en flot overflade, som står godt til viserne på væguret.

Se udvalget af vægure

Kvalitetsurværk fra Junghans

Junghans-urværket, som er tysk kvalitet, gemmes i en fordybning på bagsiden af selve urskiven, så du kan få glæde af stilheden ved et lækkert designet og særdeles støjsvagt vægur. Samtidig hænger uret pænt ind mod væggen uden at rage mere end 2 cm ud fra dine vægge. De 2 cm er den massive urskives tykkelse.

I mange vægure sidder der kinesiske værker, som ikke er helt så så solide som de tyske, så husk at undersøge, hvad der sidder i det vægur, du køber næste gang.

Nogle vil påstå at urværket i vægurene her er lydløst. Jeg kan med 100 % sikkerhed sige, at urværket som minimum er lydsvagt. Står du med øret helt ind til uret og urværket, så vil du måske kunne høre en ganske svag lyd. Om det er et lydløst vægur, du får hos puretime.dk, det vil jeg lade være op til dig selv og din hørelse at afgøre. Jeg oplever selv, at det er et vægur uden lyd.

Læs mere om lydløse vægure

Urværket bruger kun et enkelt AA-batteri, som i øvrigt også følger med, når du modtager din levering fra puretime.dk.

Vælg selv dine visere til uret

Når du har valgt din urskive, skal du vælge, hvilken farve visere, du ønsker på uret. Viserne på dit nye vægur kan fås i 3 forskellige farver: 

  • sorte
  • sølvfarvede 
  • guldfarvede

Alle visere er fremstillet i Tyskland i aluminium. 

Netop disse 3 farvemuligheder er valgt, fordi jeg mener, at de giver det perfekte samspil med urskiverne i massivt egetræ. Farverne passer godt ind i en dansk designtradition og har et klassisk, eviggyldigt udtryk, som aldrig vil gå af mode. Du får derfor et vægur, du stolt kan vise frem i dit hjem i mange år. 

Du kan for hver model af vægur se billeder af urskiven med hver af de 3 farvemuligheder for visere.

Se udvalget af vægure

Store vægure

Alle vægure hos Puretime er 28 cm i diameter og 2 cm tykt massivt egetræ. Der er lavet plads på bagsiden af uret til urværket, så uret kan hænge helt tæt ind mod væggen hjemme hos dig.

Med et ur på væggen i den størrelse kan de fleste mennesker relativt nemt se hvad klokken er – selv fra større afstand i f.eks. en stor stue. Derfor passer de store vægure i Puretimes kollektion ind i langt de fleste hjem.

Læs mere om store vægure

Væguret fra puretime.dk vil derfor blive et naturligt fokuspunkt af en vis størrelse, uden dog at stjæle al opmærksomhed fra andre indretningselementer.

Urskivens diameter

Der findes også større vægure på markedet - op til 40 cm og 3-4 cm i tykkelse. Det kan passe fint til visse, større rum, men jeg har valgt at begrænse mig til størrelsen på 28 cm og 2 cm i tykkelse, da jeg synes, det er en naturlig størrelse som samtidig ikke kommer til at virke som et bastant og tungt stykke design.

Er du på udkig efter et vægur i den helt store størrelse, så det eksempelvis er fokuspunkt på en stor væg, så vil det i en del tilfælde være et ur, hvor du selv skal montere tallene eller markeringerne på væggen. Det kan ofte betale sig at bruge tid på forberedelsen af monteringen, så tal/markeringer sidder pænt. Selv få millimeters skævhed vil forstyrre øjet for de fleste.

Den ærgrelse kan du undgå ved at vælge et ur, hvor du kun skal montere selve urskiven på væggen.

Stromberg vægur

Foto: Stromberg vægur

Du får vægure hvor pris og kvalitet går op i en højere enhed

Kvaliteten er i top, prisen er rimelig og vores kundeservice er uovertruffen. Hos PureTime får du dansk designede vægure med så godt som lydløst urværk fremstillet i massivt træ i EU. 

Til din bestilling af uret medfølger også AA-batteri, skrue og rawlplug, så du nemt og hurtigt kan hænge uret op på væggen, så snart du har modtaget det.

Skulle du mod forventning ikke være 100 % tilfreds med dit vægur fra puretime.dk, så kontakt mig, så vi kan få det løst, så alle er tilfredse. Du har selvfølgelig 2 års reklamationsret, og jeg gør mit yderste for, at alle kunder på puretime.dk er glade og tilfredse med deres vægure og andre produkter fra min shop. 

Særlige ønsker til dit nye kvalitetsvægur?

Har du nogen særlige ønsker til farvespil i træet, struktur eller andet, så skriv det gerne i kommentarfeltet, når du bestiller dit nye vægur online. Jeg bestræber mig på at opfylde dine ønsker, så vidt det overhovedet er muligt.

Gratis levering og 90 dages returret

Du får gratis levering og hele 90 dages returret. Dit nye vægur fra puretime.dk leveres normalt inden for 1-3 hverdage. Har du bestilt vægur eller andre varer fra min shop før kl. 07, så sender jeg det normalt til dig samme dag, såfremt jeg har varerne på lager.

Læs mere om fri fragt og 90 dages returret

Interesseret i et vægur?

Er du interesseret i et nyt ur til at pryde væggen i dit hjem, så gå gerne på opdagelse i kollektionen af vægure i træ her i shoppen . Her er kvaliteten i højsædet og der er kælet for hver eneste detalje i og på uret. 

Fremstillingen af urene er ægte håndarbejde. Menneskehånd tilsat CNC-fræsning og øje for detaljen. Jeg har lavet en detaljeret beskrivelse af det arbejde, der ligger bag hvert eneste vægur, du finder i PureTimes urkollektion.

Se hvordan vægurene på puretime.dk er fremstillet

I eksemplet ser du, hvordan Vesper-uret fremstilles i Letland. Vesper er et af de mest populære vægure i puretime.dk’s kollektion af vægure. Det lyse egetræ med de 12 mørke markeringer tilsat visere i sort, sølvfarve eller guldfarve er vores bud på en ægte dansk designklassiker.

Et dekorativt vægur i klassisk inspireret design

Væguret tjener oftest flere formål: at vise, hvad klokken er på ethvert tidspunkt af døgnet og samtidig at være et dekorativt designelement på væggene i et eller flere rum i vores hjem. Har du valgt et eller flere af PureTimes vægure til at pryde en eller flere vægge i hjemmet, så har du også valgt et design, som er både klassisk og moderne i udtrykket. 

Du kan tydeligt se, hvad klokken er, designet overholder de gængse konventioner for design af ure med 12 tal eller markeringer, som nemt kan aflæses. Samtidig er materialerne blandt de mest klassiske i en dansk designstil. Naturlige materialer og rene linjer i en perfekt kombination. Du får det hele i dit nye vægur fra puretime.dk.

Øvrige produkter i massivt egetræ fra PureTime

I de år jeg har designet, fremstillet og solgt mine vægure på Puretime, har jeg hele tiden samarbejdet med den samme leverandør af urskiver i massivt træ. Vi har testet og afprøver løbende forskellige design af vægure. Du kan måske være heldig at finde en demo-model af et vægur, som falder netop i din smag, som du kan få til en ekstra skarp pris. 

I årenes løb har vi også udvidet produktsortimentet til desuden at inkludere andre produkter i naturmaterialer, primært massivt egetræ. 

Derfor finder du også i sortimentet hos PureTime produkter som:


Ældre opslag Nyere opslag