icon

Andersen Furniture - dansk historie med spændende produkter i træ

Lækre produkter fra Andersen Furniture

Du har sikkert allerede hørt om dem - Andersen Furniture - og alle de fine produkter, de har designet gennem tiden.

De har både vist deres værd indenfor møbler, opbevaring og boliginteriør, og med deres brede produktportefølje er de med til at sætte en høj standard indenfor dansk design.

Over 100 år på bagen

Andersen Furniture blev grundlagt tilbage i 1916 og har siden da forfinet deres håndværk og designfilosofi. Virksomheden har altid evnet at skabe møbler og tilbehør, der ikke kun er smukke, men også funktionelle og holdbare. Deres dygtige håndværk, blik for detaljer og kvalitet afspejler sig tydeligt i flere af deres produkter, om det så er store møbler eller små figurer og tilbehør til hjemmet.

Toiletrulleholder fra Andersen Furniture

Der er mange produkter at fremhæve, men deres toiletrulleholder i træ er en rigtig fin sag - og skabt i samme stil som deres håndklædeholder.

Elegant, robust og lavet i solide materialer, som passer perfekt til et moderne badeværelse.

En af fordelene ved produkter i træ er netop, at man har en lang holdbarhed ift. fx plastik. Træ holder i mange år, og ofte er det olieret og behandlet, så det kan holde i rigtig mange år.

Træ tilføjer noget blødt, varmt og organisk til enhver indretning, og det var også det, der var min tanke, da jeg designede min Hvidkilde toiletrulleholder i træ, som du ser på billedet herunder. Jeg ville gerne opnå et enkelt udtryk uden for meget kant - men med en masse ‘bløde vibes’.

Den er fremstillet i massivt egetræ med buede kurver og en smart montering, så den både kan hænge på venstre og højre side af toilettet, og så koster den kun 229 kroner.


Foto: Hvidkilde - toiletrulleholder i træ

Køkkenrulleholder i træ

En anden af deres flotte produkter er deres køkkenrulleholdere. Her har de igen valgt at gå med massivt egetræ og en løsning med et lille ‘håndtag’ i toppen og en solid base i bunden.

Da jeg skulle design min køkkenrulleholder var mit fokus igen på at skabe noget, som kommer til at bryde de kantede linjer, som der typisk er en del af i et køkken, og jeg valgte til min Brolykke køkkenrulleholder i træ at bruge en 10 mm tyk base (monteret med filtpuder) og en massiv stang med ‘håndgreb’ i toppen for at bryde både det cirkulære og rektangulære.

Efter diverse test nåede jeg frem til den model, du kan se herunder, og som både er solid, let og elegant samtidig - og til en pris på 179 kroner.

Brolykke - køkkenrulleholder i træ - massivt egetræ - Dansk design
Foto: Brolykke - køkkenrulleholder i træ

Svævehylder i dansk design

Også blandt svævehylder har Andersen Furniture skabt flere produkter, der sagtens kan gå hen og blive klassikere, hvis de ikke allerede er det.

Der er både moderne fortolkninger af Amagerhylden, ruminddelte hylder, gallerihylder og andre spændende produkter.

Svævehylder i træ kommer i mange forskellige variationer og materialer. Ligesom Andersen har jeg valgt at designe og fremstille mine svævehylder i massivt egetræ, og min tanke var helt fra start at beholde de bløde former.

Egebjerg svævehylden var den første, jeg designede ud fra en tanke om en svævende cirkel, der forsvandt ind i væggen. Senere kom Kirkeby svævehylden til - vist herunder - med fokus igen på organiske, bløde buer og en buet forkant, der senere blev udvidet med en mere retvinklet version.

Kirkeby - svævehylde i træ • Mørk • 3 størrelserFoto: Kirkeby - svævehylde i træ

I 2024 kom så Dalmose-hylden med et ønsker at kombinere det kvadratiske med de afrundede hjørner - og umiddelbart efter fulgte Thyregod hjørnehylde i træ som faktisk blev skabt efter interesse fra brugere og kunder, der efterspurgte en hjørnehylde i massivt træ med skjult montering, unikt design og i lækker kvalitet (nederste billede).

Dansk design og mangfoldighed

Det er fedt, der er så mange danskere, der kaster sig over at designe lækre produkter i træ - og som holder sig til noget, som er typisk dansk: Nemlig kvalitet, enkelthed og stilsikkert design.

Thyregod - hjørnehylde i træ - massivt, lyst egetræ
Foto: Thyregod - hjørnehylde i træ


Older Post